Test av Profile Picture AI 2023: Komplett recension

I detta inlägg förekommer affiliatelänkar till Profile Picture AI. Det gör att jag kan få provision om du provar tjänsten via mina länkar. Recensionen är en ärlig sammanfattning av mitt intryck efter att ha provat tjänsten, och du kan själv se resultatet i mina bilder genom artikeln.

Nya verktyg byggda på modern AI-teknik, poppar upp titt som tätt nu för tiden. Vissa är bra, andra inte. En populär grej just nu, är att skapa coola profilbilder baserade på sitt eget ansikte. I den här artikeln går jag igenom tjänsten som heter Profile Picture AI!

Ai bild av Peterkreativ mot vinterbakgrund
Peterkreativ på vinteräventyr, skapad av Profile Picture AI.

Är Profile Picture AI bra? (Mitt omdöme)

Efter att ha testat Profile Picture AI måste jag säga att den levererar helt klart enligt förväntan. Större delen av bilderna blev riktigt snygga och kvalitén överlag var mycket hög.

Peterkreativ riktigt fot sida vid sida jämförelse med Profile Picture AI
Riktigt foto jämfört med att av fotona som gjordes av Profile Picture AI.
Peterkreativ foto och AI genererat foto

Det är en enorm bredd på bilderna och de teman som de skapas i. Detta kan du själv välja innan du börjar. Jag valde bara det stora paketet och lät programmet välja tema och kategori. På så vis får man en stor bredd av stilar att välja mellan när det är klart.

Det går även att köpa till extra stilar i efterhand för under 1 dollar per paket.

6 olika AI bilder av Peterkreativ
Exempel på några av alla stilar som kan skapas med Profile Picture AI

Alla bilder kommer definitivt inte att bli bra. Några blir mer eller mindre värdelösa med deformationer eller till och med ett ansikte som inte liknar ditt. Men jag skulle säga att åtminstone 80% av bilderna blev bra.

Mycket hänger också på hur bra bilder du laddar upp. Optimalt ska du ha över 20 bilder med:

 • Tydligt ansikte
 • Olika vinklar
 • Olika ansiktsuttryck
 • Olika bakgrunder
 • Olika kläder
 • Hög upplösning

Jag samlade ihop lite bilder från min kamerarulle, plockade några gamla från min Facebook, och så vidare. Jag kan definitivt rekommendera att planera lite bättre, så att du har ett urval av riktigt bra bilder att använda dig av.

Jag har testat en mängd olika liknande verktyg, bland annat Lensa och AvatarAI. Enligt mig är Profile Picture AI bättre än dessa konkurrenter. Det är billigare, ger mer varierat resultat och tillåter dessutom fler olika stilar.

Lensa ger ett resultat som är mer likt urspungsbilderna, och AvatarAI ger mer oberäkneliga bilder där en större andel innehåller misstag.

Dessutom erbjuder Profile Picture AI ett större urval av mallar att välja mellan. Om du vill skapa häftiga bilder att dela med vänner, eller lägga upp på sociala medier, är Profile Picture AI helt klart bland de bättre alternativen just nu. Bäst av de jag testat hittills!

Vad är Profile Picture AI?

Profile Picture AI är en molnbaserad programvara som använder artificiell intelligens för att skapa fantastiska och verklighetstrogna versioner av dina bilder.

Programvaran är perfekt för alla som vill skapa unika, fantastiska bilder av sitt eget ansikte. Tjänsten utvecklas hela tiden och nya kategorier läggs till löpande. Den fungerar både för män, kvinnor, par, hundar och katter.

Du kan få bilderna i en viss kategorityp, till exempel som:

 • Business
 • Målning
 • Djungeltema
 • Anime
 • Minecraft
 • LinkedIn profil

Totalt finns i skrivande stund närmare 400 olika stilar att välja mellan!

Profile Picture AI är extremt enkelt att använda och vem som helst kan få fram en mängd coola bilder på väldigt kort tid.

Hur fungerar tjänsten?

Programvaran använder artificiell intelligens för att generera AI-versioner av dina bilder. Det första steget är att ladda upp minst 20 foton av dig själv som visar hela ditt ansikte och samt några halvkroppsfoton. Ju fler foton du laddar upp, desto bättre blir resultatet.

Du kan välja mellan olika paket, i olika prisklasser. Jag valde den dyraste som heter ALL, där man får med alla stilar och maximalt antal bilder.

Screenshot från olika bildpaket hos Profile Picture AI
De olika bildpaketen du kan beställa hos Profile Picture AI.

Om du vill få bra resultat så bör du se till att du har många olika foton av god kvalitet.

Screenshot från guidelines kring foton på Profile Picture AI
Några riktlinjer du bör följa för att få bra kvalitet på dina bilder.

När du har laddat upp dina foton börjar AI:n träna på dem, och beroende på hur lång din beställning är, kan denna process ta upp till tre timmar. För mig tog det ungefär två timmar innan jag kunde se resultatet.

Därefter kan du se alla bilder och välja vilka du vill ladda ner. Du har även möjlighet att beställa fler bilder i olika stilar, men du kan inte ladda upp fler foton i det läget, om du inte gör om hela processen. Så se till att ha alla bilder med som du vill använda, när du laddar upp för första gången.

Vem skapade Profile Picture AI?

Profile Picture AI skapades, och drivs av, soloentreprenören Danny Postma. Han är en nederländsk utvecklare som blivit lite småkänd i indie hacker-kretsar. Han har startat en massa olika småtjänster och företag genom åren.

Han verkar driva sitt företagande genom ett bolag registrerat i Singapore, med namnet Postcraft PTE LTD.

Säkerhet och integritet hos Profile Picture AI

När du laddar upp en mängd bilder till en tjänst av denna typ, bör du känna till vilka säkerhetsrisker som finns. Om bilderna hamnar hos någon illvillig person, kan de potentiellt skapa material med ditt ansikte, utan ditt medgivande. De kan tillverka så kallade deep fakes av ditt ansikte.

Enligt Profile Picture AI gäller följande enligt deras villkor och bestämmelser samt integritetspolicy:

 • Profile Picture AI tillhandahålls ”i befintligt skick” utan några garantier när det gäller kvalitet på produkten. Du får vad du får helt enkelt.
 • Användarna äger sina uppladdningar, men Profile Picture AI äger alla generationer. De ger dock dig fulla rättigheter att använda allt material.
 • De intygar att de inte kommer att använda bilderna som genereras, och att de aldrig komma göra anspråk på copyright när du publicerar eller sprider dina bilder.
 • ProfilePicture.AI drivs av Postcrafts PTE LTD och har hög prioritet när det gäller att skydda användarnas integritet och uppgifter.
 • Sekretesspolicyn är helt förenlig med GDPR och Singapores lagar och gäller för webbplatsen och de tjänster som tillhandahålls.
 • Användarna kommer uttryckligen att uppmanas att lämna personlig information och har möjlighet att vägra tillstånd för icke väsentliga uppgifter.
 • Personuppgifter som samlas in omfattar namn, e-post, betalningsinformation med mera.
 • Användarna har rätt att få tillgång till, rätta, radera, begränsa behandlingen och överföra sina personuppgifter samt rätt att invända mot behandling för direktmarknadsföring.
 • Användarna kan när som helst välja bort icke väsentliga meddelanden och tjänster.
 • ProfilePicture.AI vidtar åtgärder för att skydda användardata genom säkerhetsprogram och TLS-säkrade anslutningar.
 • Sekretesspolicyn kan komma att ändras och användarna kommer att informeras minst två veckor i förväg.

Överlag har de en ganska rimlig uppsättning regler kring tjänsten. Det finns inga direkta varningsklockor kring Profile Picture AI, men du bör alltid vara medveten om den generella risken med att lämna ifrån dig bilder och personuppgifter.

Slutsatser

Sammanfattningsvis är Profile Picture AI ett riktigt kul sätt att skapa fantastiska profilbilder, med olika unika stilar och teman.

Programvaran är extremt enkel att använda och ger högkvalitativa bilder i olika format och storlekar.

Det är relativt billigt och värt att prova åtminstone en gång, för att ha lite kul bilder att dela med nära och kära.